Hajnóczy Napok 2019

Kollégiumunk kulturális programsorozata, november 18-21.

program:

Hétfő (nov. 18.)
17.00
Megnyitó (Társalgó)
A Hajnóczy Napok megnyitója során megemlékezünk a kollégium névadójáról, a kollégium hagyományairól, megkoszorúzzuk névadónk emléktábláját és egyben elindítjuk az egy hetes rendezvénysorozatot. Mindezt tehetséges diákjaink részvételével egy ünnepélyes műsorral kiegészítve rendezzük meg.

18.00
Ismerd meg a Hajnóczyt! – csapatverseny (Kollégium épületében, több helyszínen)
Mozgalmas vetélkedő, amelynek témája a kollégium épülete köré épül. A vetélkedő során a 4 fős csapatok az épület különböző pontjain kihelyezett feladatokat oldják meg, majd folytatják útjukat a következő állomásokra.

Literatúra olvasóprogram meghirdetése
A 2 fordulóból álló olvasómozgalomra előre megadott könyvek közül kell egyet kiválasztani. Bővebb információ a lépcső melletti faliújságon. Jelentkezési határidő: november 30.

Kedd (nov. 19.)
15.00-16.00
Fotókiállítás (Könyvtár, HK Galéria – Ebédlő)
Előkészületek (képinstalláció) és kiállítás. A Hajnóczy Kollégium Fotószakkörének kiállítása az ebédlőben lévő Hajnóczy Kollégium Galériában. Szívesen látunk mindenkit, aki a kiállítás előkészületeibe szeretne bepillantást kapni.
plakát

16.00-18.30
Furfang barlang! – csapatverseny (Könyvtár)
A FURFANGOS KÖNYVTÁROS- A szabadulós játékok mintájára készült játék, mely sok titokkal, logikai játékkal, furfangos kérdések megválaszolásával teszi próbára a csapatok kreativitását. Tanulócsoportonként egy 4 fős csapat jelentkezését várjuk!

17.00
„Munkamurál” (Babzsákos terem)
A Babzsákos terem egy falrészletének kidekorálása diákok segítségével előzetes tervek alapján. Maximum 6 fő jelentkezését várjuk.

Szerda (nov. 20.)
16.00-18.30
Furfang barlang – csapatverseny (Könyvtár)
A FURFANGOS KÖNYVTÁROS- A szabadulós játékok mintájára készült játék, mely sok titokkal, logikai játékkal, furfangos kérdések megválaszolásával teszi próbára a csapatok kreativitását. Tanulócsoportonként egy 4 fős csapat jelentkezését várjuk!

17.00
Életpálya – társasjáték – csapatverseny (Európa terem)
A társasjátékban 4db 2 fős csapat vehet részt, amit 3D pályán játszhattok végig. Az egyes mezőkhöz tartozó kérdésekre helyesen válaszolva gyűjthettek útravalót, mely egyes határköveknél szükséges a továbbhaladáshoz. A játék végén közösen megbeszéljük és elemezzük a tapasztaltakat.

17.00
Irodalmi teaház (Ebédlő)
„A népmesék birodalmában- Benedek Elekre emlékezünk” Színvonalas műsorral egybekötött beszélgetés ízletes tea mellett.

20.00-22.00
Vízi vetélkedő (ANK uszoda)
Hagyományos- vízben végrehajtott ügyességi sorversenyek- csapatoknak, rendezvényünket egyéni úszóversenyekkel zárjuk.
plakát

Csütörtök (nov. 21.)
16.00
Fotóműterem látogatás (Nyitott Műterem – Pécs, Jókai tér 2.)
A Képírás Fotószakkör és a Hajnóczy Kollégium Fotószakköre diákjai segítségével mindenki kipróbálhatja a profi fotóműterem használatát (szakemberek irányításával). A mindenki számára hozzáférhető fotózási lehetőség várja a vállalkozó modelleket és fotósokat.
plakát

17.00
Bagoly-sarok (Európa terem)
A lehetséges világok realista elmélete
plakát

17.00-19.00
Láthatatlan terem és láthatatlan vacsora (Alagsor)
Látássérültek mindennapjainak megtapasztalása, ételkostoló, tájékozódás, formafelismerés sötétben. Előzetes jelentkezés szükséges. 20 perc jut két főre

19.00
Filmvetítés – Bazi nagy francia lagzik (Társalgó)
A katolikus szellemben nevelkedett 4 leánytestvér közül 3 már férjhez ment szefárd zsidó, muszlim arab és kínai férjekhez. A negyedik lány is végre megtalálta élete párját, aki katolikus, Charles a neve … és színes bőrű afrikai bevándorló. Francia filmvígjáték 97 percben.

BAMA
Pannon TV